2014 Najaarswedstrijden Het Witte Huis (by Hein Bloemers)

Home Forums Verslagen 2014 Najaarswedstrijden Het Witte Huis (by Hein Bloemers)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #530
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Op 13 en 14 September worden de Najaarswedstrijden cum clubkampioenschappen van WSV Het Witte Huis gehouden voor o.a. 27 Finnen bij heerlijk zeilweer.
  Wedstrijdleider Ab Schippers kan er weinig aan doen dat het weer door een hogedrukgebied wordt bepaald, wat lichte en draaierige wind opleverd. Dit toch al uitdagende weertype wordt door de Loosdrechtse geografische hindernissen verder verstoord tot de windshifts alleen nog door de doorgewinterde autochtoon te doorgronden zijn. Het is aan de ervaring van Ab te danken dat pas bij de laatste race een shift het laatste kruisrak tot een kermiskoersje degradeert.
  Een andere onverwachte hindernis in het parkoers ontstaat een paar keer door De Vrijbuiter-optimisten-afvaardiging die soms met een honderden meters lange sleep achter een RIB door het veld komt gezet, en door iets wat lijkt op het NK Poly-valken. Ook daar kan Ab niet veel aan doen, maar verhoogt de uitdagingen aan de zeilers ver voorbij het betamelijke. Evenwel zijn gelukkig geen schermutselingen waargenomen.

  Na de eerste twee races is het duidelijk dat het gevecht gaat tussen Bob Heineke (Vrijbuiter) en Robert Thole (HWH). Wouter Molenaar en Chris Frijdal zijn dan al in punten te ver achterop geraakt om de eer van Het Witte Huis nog te kunnen redden. Na drie races staat Robert een punt voor op Bob en moet de laatste race de beslissing gaan brengen.
  Na een spannende pot zijn het niet Bob of Robert die de laatste race winnen, maar Fred Richter. Vermeldt moet hier worden dat Fred het vandaag niet de moeite vond zich te verkleden en het strijdperk betreedt in spijkerbroek en polo, en naar verluidt Van Bommel schoenen.
  Maar het is Bob Heineke die tweede wordt en Robert Thole derde. Hiermee komt Bob op punten gelijk met Robert en trekt de serie naar zich toe.
  Maar niet het clubkampioenschap, dat naar Robert Thole gaat.

  Hein Bloemers

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.