2011 Open Deense (by Jan-Willem Kok)

Home Forums Verslagen 2011 Open Deense (by Jan-Willem Kok)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #398
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Op 4,5 en 6 juli van dit jaar is het Deens kampioenschap in de Olympische finn klasse verzeild in Vallensbeak. Met 39 deelnemers uit verschillende landen was het een goed bezocht evenement. Ook dit jaar was de nederlansche finn klasse goed vertegenwoordigd zowel met jong talent als veteranen.

  Omdat het evenement op donderdag reeds begon waren de nederlandse deelnemers op woensdag middag of ochtend reeds vertrokken. Zo kwamen wij een voor een aan in Vallensbeak. De echte camper cracks Hein en Karel waren er toen al. Het bleek een geslaagde o.b.d. te worden de tenten stonden snel rond het reeds gedoofde kampvuur en de eerste blikken Tuborg konden worden genuttigd.

  Donderdag ochtend vroeg op, want licht viel al snel in de tent en de meeste luchtbedden waren al leeggelopen. De boten optuigen en de laatste boodschappen doen. Op de skippersmeeting werden wij voorgesteld aan de !VERY EXPIRIENCED!! race officer, althans dit vertelde de meneer over zich zelf. Prima een beetje zelf vertrouwen kan geen kwaad. Na alle plichtplegingen het water op. We werden getrakteerd op welhaast meditairane omstandigheden, windkracht 4 strak blauwe hemel en fantastische golven bij een temperatuur van 23 graden. Hein haalde meteen uit met twee eerste plekken en een derde plek. Zo die staan! Met de kampioen van vorig jaar in zijn kielzog. Sander twee keer twee en een keer 3.

  Uitgeblust van een zeer enerverende dag werden we opgevangen door de Denen met een heuse borrel na het zeilen. ‘s Avonds werd het diner ook door de club geregeld en hebben we ons te goed gedaan aan de voorgeschotelde schnitzels. Daarna een stukje gefietst naar het bruisende centrum van Vallensbeak. We begrepen al snel dat Kopenhagen gezelliger zou zijn.

  Op vrijdag begon de dag met mist, veel en dichte mist. De very experienced race officer liet ons toch naar de start varen om zich daar af te vragen waar we bleven. We waren er wel maar hij kon ons niet zien. Toch maar op zoek gegaan naar de haven en daar gewacht op betere omstandigheden. Die kwamen aan het eind van de middag, althans de mist trok op. Na de start mooie shift van links waardoor Jan Willem eerste de ton om kon komen daarna viel de wind weg en in het tweede kruisrak draaide de wind 90 graden naar rechts waardoor de boten op de positie 6 en verder in een keer ruim naar de boventon konden zeilen. De very expirienced race officer was even afbreek vlag vergeten dus de wedstrijd telde gewoon mee. Mooi voor Karel want die werd eerste.

  De eerste plek van Karel moest natuurlijk gevierd worden. Na het wederom fantastisch verzorgde eten zijn we met een aantal zeilers afgereisd naar Kopenhagen. Na onze rust gepakt te hebben bij het lokale theehuis met muntthee en een waterpijp toch even gekeken of we de benen niet los konden maken. Dat kon. In een in donkere krochten en spelonken gelegen etablissement onder Kopenhagen konden wij ons laven aan het beste wat Denemarken in de laatste 25 jaar heeft voortgebracht. Begon iedereen wat stram uiteindelijk bleken we toch van elastiek zo leek het.

  Laatste wedstrijd dag. De very expirienced race officer besloot niet 3 maar 4 wedstrijden te zeilen. Dat lijkt veel en dat is het ook. Spannend werd het wel. De eerste wedstrijd werd Hein achtste en zagen Sander en een Noor nog kansen. Ook Karel was weer goed op snelheid. Maar Hein liet er geen misverstand over bestaan wie de Koning van Vallensbeak is. Met een hattrick verzekert Hein zich van de titel. Na Karel en Sander is Hein de op drie navolgende Deens kampioen van vaderlandse bodem. Knap gezeild.

  1. Hein
  3. Karel
  4. Sander
  9. Jan Willem
  15. Stefan
  17. Paul
  20. Thomas

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.