2011 Loosdrechtweek (By Thomas Mohren)

Home Forums Verslagen 2011 Loosdrechtweek (By Thomas Mohren)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #397
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Vroeg ging de wekker in de caravan van Henk waarvan de hele haven wakker werd, (te?) vroeg startte Chris Frijdal stuurboord voor het veld langs en net op tijd waren we telkens binnen voor de bui.

  Zaterdag begon met 32 boten, weinig wind en zelfs wat zon, later kwam de regen, met de regen ook de wind. Wedstrijd 1 werd gewonnen door Luuk, gevolgd door Karel en Albert. Na de broodjes kroket kwamen er de 2e wedstrijd al meer drukkers tussendoor, Karel was hier de sterkste. 9 uitvallers deze wedstrijd, waarvan het merendeel bij de vlagen van boei 8.

  De zondag trok de wind inderdaad aan en bleef het vlagerig. Karel voer eentjes, Wouter en Luuk wisselden 2 en 3 af. Fons greep de kans aan om het zout van zijn zeil te wassen, maar voer toch de wedstrijd uit. Na de finish voeren er al een paar de haven in, wisten zij van de aftrek? Er werd zonder pauze doorgestart met de resterende 17 boten, wat later een juiste beslissing bleek. Boei 2 was een beleving. Na een stevig kruisrak viel ineens 10 meter voor de boei de wind weg, en lagen we daar met 4 boten te dobberen. Rustig wachtend werden we een voor een halve wind gelanceerd. Ik gelukkig zo goed als eerste, al heb ik dit voordeel niet helemaal goed uitgebuit. Chris had het de wedstrijd ervoor nog zo goed voorgedaan..

  Voor de winnaars waren er (verdacht veel op bommen lijkende) olielampen, voor de verliezers nog een kans bij de open Loosdrechtse kampioenschappen (20 en 21 augustus).

  Uitslag:
  1. Karel van Hellemond
  2. Luuk Kuijper
  3. Wouter Molenaar

  Thomas,
  NED 58

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.