2011 Finnale (by Chiel Barends)

Home Forums Verslagen 2011 Finnale (by Chiel Barends)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #393
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Finnale 2011.

  In het weekend, waarin Vettel z’n zoveelste Grand Prix op rij won, Ronaldo z’n 40ste doelpunt in de competitie maakte en Huntelaar met Schalke de Duitse beker won van een 1ste divisieclub, vond de grootste verrassing plaats op de Gouwzee. Daar kon je de Finnale winnen met 3,5,14,1, of tweede worden met 8,6,4,14 !

  Op zaterdag vonden 37 finnzeilers de weg naar Waterland van Jan Zetzema in Monnickendam.
  Aangekomen op de haven, werd ik meteen verwelkomd door legende Henry Sprague ( zilver op Gold Cup 1970, goud in 1974) met een verhaal over new cars en new girlfriends…. Was speciaal voor de Finnale naar Monnickendam gekomen, goed voorbereid, getraind met de Engelsen en z’n boot van onder tot boven volgeschreven met trim-info.

  Het water op, stralend mooi weer, een lopend windje uit zuidelijke richtingen (meervoud!), méér dan verwacht. De eerste start leverde een algemene terugroep op, gevolgd door een zwarte vlag. En dáár zat de crux van het weekend, de helft van de top 10 in de eerste wedstrijd viel eruit met een BFD. De eerste twee wedstrijden viel vooral de snelheid van Nanne (nieuwe)Boot op, wat resulteerde in een 2 en een 1, daarna was de koek een beetje op. De derde wedstrijd werd gestart met de pompvlag, maar bij de bovenboei werd vlag R getoond, maar zónder signaal. De ene helft zat dus braaf stil, de andere helft pompte zich suf, en de jury liet ’t maar voor wat het was. Sander Willems maakte van de verwarring handig gebruik en pakte een ruime voorsprong. Daar zit je dan met je goede gedrag…….
  De wind kakte er langzaam helemaal uit , op naar Jan”s Happy Hour.

  Zondag zou de wind uit een ander vaatje tappen, voorspelling tot 30 kn.
  De eerste start leverde een mooie strijd op, waarbij de rechter kant zo z’n voordelen opleverde, omdat de wind van zuid naar west ging, en gaandeweg steeds meer toenam. Diverse mannen vonden het nodig de onderkant van hun bootje te bekijken. Het viel mij op dat er erg weinig rescue op het water was. Wellicht deed dát het commitee besluiten de boel af te blazen, met als gevolg , geen aftrek!!

  Al met al tóch weer een mooi Finnale, met Hein van Egmond als overal winnaar, Paul Kamphorst 2e en Jan Willem Kok (BFD gezweind) als 3e.

  Volgend jaar wellicht wat meer rubberboten, en dan toch maar varen met 25 kn.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.