2011 Boerenkool Cup (by Stressfactor)

Home Forums Verslagen 2011 Boerenkool Cup (by Stressfactor)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #405
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Zonovergoten Boerenkool

  Uiteindelijk waren er 73 boten die zich daadwerkelijk aan de startlijn meldden. Ook deze keer weer wat nieuwe gezichten, altijd leuk om te zien dat er zomaar uit het niets weer nieuwe lui geinterresseerd zijn in de Finnklasse. Loosdrecht met weinig wind dan kan je er op wachten dat er reputaties naar de gallemiezen ( bargoens) gaan. Lachen voor de anderen als je toppers rond de 30e plaats ziet zeilen en dat is echt zo gebeurd.

  Zaterdag
  De start is bij boei negen klinkt de stem van Hyltje de Jong voor één van de laatste keren door de luidsprekers, want Henk en Hyltje zwaaien af dit weekend. Wat zullen we ze missen, want Henk weet wat zeilers willen: snelle startprocedures, even snel de lijn verplaatsen of een boei verleggen… dus Henk en Hyltje bedankt. Aldus gingen we van start met een windje 2 bft naar de gate boven. Daar aangekomen komt de Stressfactor ergens rond 15 boven en slalomt even tussen de kruisende boten downwind. Een hoop herrie achter me, ik hoor duidelijk aanvaringen en ik kijk in het lachende gezicht van Auke Woerdeman. Hij zit eerste rang en genoot van de opgepompte adrenaline van de schreeuwers voor hem. De wedstrijd werd gewonnen door Wietze Zetsema, gevolgd door van Viersen en van Egmond. Opvallend waren de zeer goed klasseringen van Klaas Bood ( 6e) en Ronald Ruiter (7e).

  Tweede wedstrijd,
  Wederom naar het oosten kruisen en een slechte start doet de Stressfactor besluiten om naar rechts te gaan en het in de weg liggende eiland aan bakboord te houden, dat is in ieder geval lekker rustig. Tot mijn grote genoegen duurt het erg lang voordat ik de groep stuurboord jachten zie. Hein van Egmond voorop en samen gaan we door de gate. Hij pakt de stuurboord boei en ik de bakboord boei. Nu nog even volhouden denk je dan. Helaas zie ik halverwege het rak een treintje finnen 100 m onder me doorschuiven onder leiding van Gerko Visser en ik voel me een sukkel. Het tweede kruisrak komen er nog wat jonge jongens langs met een gezicht van “sorry man, je ligt in de weg, wij moeten naar voren” en ze maakten het nog waar ook. Het tweede ruime rak besluit ik de Gerko Vissertruc uit te halen en blijf samen met Ewout Meijer heel laag. Gebroederlijk naast elkaar, maar ineens wordt onze rust verstoord door een snerpend fluitje. Ewout boos “dat kun je toch geen pompen noemen?” Na zelf nog wat misperen in het laatste kruisrak gemaakt te hebben komt zelfs Ewout er weer langs en wat voel je je dan een nog grotere knoeier. Gerko Visser wint heel knap, gevolgd door Karel van Hellemond en Sander Willems.

  Wedstrijd no 3
  Na een goede bite in het Unox materiaal nog een derde wedstrijd als toetje. Wederom kan de Stressfactor het veld nog eens goed bekijken door zich van voren naar achteren te laten zakken. Duidelijk, was bij de pin weg, laag blijven, daarna stuurboord naar het puntje van het eiland, daar weer bakboord en stuurboord naar de gate. Voor de wind het eiland aan stuurboord houden was dodelijk, want daar hebben een aantal zeilers heel erge spijt van gehad. Thierry een ééntje opgejaagd door Karel van Hellemond en Nanno Schuttrups die derde werd.

  Zondag nr 1
  Start bij boei 4 en nog iets minder wind. Inderdaad, daar houdt de Stressfactor van. Niets van te merken, want na de start was het uitsluitend achter langs, overstag en in het vuil varen, echt geen vrije baan te vinden. Dit is de meest ongelukkige windrichting die je op Loosdrecht kunt hebben. Het komt niet meer goed deze wedstrijd en ik heb het gevoel dat ik 50e lig. Een stuk voor mij ligt Roel van Olst ( 922) op de eerste plaats en houdt laag aan ruime wind. Ik besluit hem te volgen. De wind draait pech voor Roel en voor ons zwoegers die ook laag bleven. Door de draaiing is het kruisrak niet meer interressant en wordt dan ook afgekort. Tot mijn genoegen zie ik achter me, dat ook Sander Willems, Gerko Visser en Nanno Schuttrups ook de Bietenbrug zijn opgegaan. Thierry van Viersen, Karel van Hellemond en Jan Jaap Lamme hadden nergens last van en werden één, twee en drie.

  De Laatste,
  Was weer een lastige start. We zien de gele boot van Albert Kroon strak weg varen bij de start. Hij zit aan de kant van het kruisrak van de Ned 2 die hem strak in de gaten houdt en hem op eerbiedige afstand blijft volgen. Van de andere kant van komen er nog 2 boten aangezeild bij de gate. Het zijn Nanne Boot ( Ned 10) en Jan Willem Kok( Ned 780) en zij varen met een aardige voorsprong door de gate. De Stressman in het achtervolgend peletonnetje, maar het gat naar de voorste drie is niet zo maar te dichten. Achter me zie ik dat laag over stuurboord een paar boten een vlaagje oppakken onder aanvoering van Bas de Regt ( Ned 888) en Chris Frijdal (Ned 43) Zo, dat pakken we even mee en de afstand tot de top drie is gehalveerd. Albert pakt weer resoluut ( als een koning) de leiding in het kruisrak en loopt weer uit. De Stressfactor wurmt zich naar de tweede plaats, maar trapt vlak voor de finish in de JWKok val. Kok vaart bakboord naar de finish maar moet als de Stressman er aan komt plotseling vallen, dan maar achter langs want hij haalt hem niet… even later vaart Kok fluitend bijna halve wind over de lijn. Tot overmaat van ramp vindt Nanne Boot ook nog een supervlaagje en wordt derde. Tja,dat was het dan. De toppers zaten in het pak en kwamen er niet uit, waarvan Gerko het slechtst er uit kwam want hij zakte van de eerste naar de zesde totaalplaats. Het woord “lichtweerspecialist” mag niet meer op de Ned 2 geplakt worden, dat is over..ook die reputatie is gesneuveld.

  Later,
  Bij de bierpaal kwam een lachende Jan Jaap Lamme me vertellen dat, aangezien de Ier 10e was geworden er door mij dan maar een verslagje van het evenement werd verwacht. Ja, lachen Jaap, jij komt ook nog wel eens aan de beurt. Net als in de Elsevier. Stijgers: Tim van Rootselaar (who the fuck, waar komt die man vandaan?), Klaas Bood. De resultaten spreken voor zich. Jan Jaap Lamme, wint veel op Loosdrecht, eindelijk een goed groot evenement. Steven Voorn, eindelijk 30 boten erachter. Dalers: Luuk Kuiper, kom op Luuk, een beetje tegenslag?. Bas de Waal, Jij had gewoon zondag vrij vriend! Paul Kamphorst, het leek wel of niets hem lukte.
  Winst: Dit jaar was de cup voor Karel van Hellemond en bleef gewoon op HWH.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.