2009 Sluitingswedstrijden Roermond (by Hero Mulder)

Home Forums Verslagen 2009 Sluitingswedstrijden Roermond (by Hero Mulder)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #364
  Webmaster
  Sleutelmeester

  “Where’s the gateway to the sea?” vroeg ooit een Amerikaanse soling-zeiler nadat ‘ie zijn boot in de Kralingse plas had getakeld. “This is the sea” was het droge commentaar vanaf de wal..

  Hoewel het een eindje varen is (stroom mee) heeft Roermond wel degelijk een “gateway to the sea”; nl de Maas die volgens Fons niet door Rotterdam loopt maar veel zuidelijker langs Moerdijk. Dit tot grote teleurstelling van de meeste Rotterdammers die nog altijd de illusie hebben in de grote ‘Maasstad’ te wonen. Ik heb nog even op de kaart gekeken en inderdaad: Rotterdam wordt gevoed door een lullige aftakking van de Maas die ook nog niet eens de Kralingse Plas ontsluit. Ben ik blij dat ik in Delft woon..
  Als geboren Fries had ik echter wel wat moeite met de Roermondse claim dat ze daar meer water hebben dan in Friesland. Aan de bar bleek echter dat ze de diepte van hun wateren (al gauw zo’n 35 meter) mee hadden verdisconteerd. Tsja. Veel plezier met die 35 meter zou ik zeggen..
  Verder niets dan lof over deze watersportvereniging.
  Bij de inschrijving dacht ik nog even in de maling te worden genomen toen mij een bedrag van € 6,50 werd gevraagd. Maar het bleek kenmerkend voor het hele evenement: veel voor weinig! Ook de rescue was goed vertegenwoordigd: zes mannen in fluoriserende pakken zaten samen in één boot. Het evenement voldoet daarmee waarschijnlijk aan de nieuwe ISO-richtlijnen hoewel ik me wel afvroeg wat de onderlinge taakverdeling zou zijn indien ze in actie moeten komen.. met z’n 6’en in één boot?
  Enfin, wij hebben beide dagen 3 mooie potten kunnen varen onder erg goede omstandigheden. De faciliteiten op de wal waren ook uitstekend.
  Zaterdagavond schoof iedereen aan bij het door Fons georganiseerde Finn-diner. Mede dankzij de aanwezigheid van een tweetal charmante spelersvrouwen werden de typische ranzige onderwerpen vermeden en werden gesprekken die de diepgang van 35 meter overstijgen gevoerd: het zwarte gat van Fons, de zingeving van het Finn-zeilen en het bijzondere wedstrijdschema van Boudewijn (681) die jaarlijks een Finn-evenement op de Thuner See vaart.
  Ik ga niet roepen dat de thuisblijvers ongelijk hadden, want dat wordt alleen maar tegen me gebruikt. Maar het was een erg goed georganiseerd evenement op een plas waar je uitstekend kan varen.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.