2009 ONK Masters en Randmeerrace (by Joos Bos)

Home Forums Verslagen 2009 ONK Masters en Randmeerrace (by Joos Bos)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #362
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Dat er veel mogelijk is, met bepekte middellen, werd door de W.V. Randmeer in deze uitvoering van het ONK Masters en Randmeerrace weer bewezen. We stonden weer naast de bekende bouwkeet en de circustent. Met een gratis bakje koffie luisterden we naar de openingswoorden van de voorzitter, die memoreerde dat ze zelfs het weer naar hun hand hadden gezet. Ja, dat weer was natuurlijk geweldig.
  Zuidwest met 10-12 kts. Dat we tevens in een onstabiele luchtsoort zeilden, wat door de prachtige bloemkoolbewolking wordt gekenmerkt,
  was voor velen toch een bittere pil. De wind was niet bepaald stabiel van richting of kracht. De openingsrace en de middagrace waren dan ook moeilijk. Na de eerste dag, hadden Karel van Hellemont en Timo Hagoort elk een keer gewonnen. Cees Scheurwater stond als kandidaat wimpelwinnaar op het bord, gevolgd door Bas de Waal, Joos Bos en Gerko Visser. Het varen met een jury was voor een aantal toch weer wennen.
  Zonder golven en met niet al te veel wind mag je niet veel bewegen. De fluit van Henk Plaatje was dan ook voor een aantal onverbiddelijk. De tweede dag was even mooi als de eerste, De dag dat Ewout Meijer met twee keer een eerste en een vierde plaats, zijn kandidatuur voor de wimpel aankondigde. Nog steeds stond Cees nipt voor Ewout. Ook in de Randmeerrace was de eerste plaats voor de laatste dag nog geen uitgemaakte zaak. Op D-day zien we Cees als eerste het water op gaan, om zo goed mogelijk het eerste kruisrak te lezen. Ewout bewaart zijn kalmte en komt later. Het eerste rak van de voorlaatste wedstrijd wordt bepalend. Ewout kiest links en Cees is rechts op de startlijn. De wind draaide vlak na de start gunstig voor de linkerkant. Cees pakt nog netjes zijn verlies, maar komt niet verder dan een dertiende plaats. Ewout wordt 4. Ewout staat nu voor in punten en kopt de kampioenstreffer in door voor Cees te blijven varen in de laatste race.
  De Randmeerrace wordt gewonnen door Karel van Hellemont nipt voor Timo Hagoort. Wouter Molenaar pakt de Grand Master prijs. De Great Grand Master prijs is voor Henk de Jager. De aanmoedigingsprijs ging naar onze dame in het gezelschap, Stefanie de Niet.
  Geweldig evenement dames en heren van de W.V. Randmeer. Graag tot volgend jaar.

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.