2009 Deense kampioenschappen (by Ewout Meijer)

Home Forums Verslagen 2009 Deense kampioenschappen (by Ewout Meijer)

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • Auteur
  Berichten
 • #360
  Webmaster
  Sleutelmeester

  Na twee jaar afwezigheid, kon ik eindelijk weer ‘ns afreizen naar de Open Deense. Eerst nog even Gert opgepikt op de rotonde bij Joure, die net de eindoverwinning op de Sneekweek in de Spanker (!?!) had veilig gesteld. Na een voorspoedige reis langs alle “baustelle” op het traject Bremen – Hamburg konden we op de ferry Putgarden – Rodbyhavn de oude vertrouwde curry-worst scoren. We kwamen uiteindelijk net op tijd op de haven aan om nog te kunnen deelnemen aan de practice race die om 19:00 uur gehouden werd.

  De locatie Naestved / Karrebacksminde staat bekend als de “costa del sol” van Denemarken. Het was inderdaad een mooie, toeristische locatie, maar de vergelijking met een echte Spaanse Costa bleek niet helemaal op z’n plaats. Het was er allemaal erg gemoedelijk. Zoals altijd was het gehele evenement ook nu weer prima verzorgd; van ontbijt t/m diner.

  Cees had voor ons uit kosten overwegingen een kamer gereserveerd in de hostel van Naestved, waardoor we ook voorzien waren van een goede uitval basis richting het uitgaanscentrum van Naestved. Een prima keus, want er bleek iedere avond ruim voldoende te beleven.

  Grote verrassing was de deelname van ons ere-voorzitter Kees Kruijer. Hij was met Henk mee op zijn Scandinavië trip. Vrijdagochtend stond opeens Johan van Straalen voor onze neus; hij had op het laatste moment besloten om ook af te reizen en was ’s nachts aangekomen. Jan Willem Kok kwam vrijdag ochtend om 11:00 uur aan (ruim op tijd voor de eerste start van 14:00 uur). Op zijn trailer stond ook de boot van Thierry van Vierssen. Thierry zelf was echter in geen velden of wegen te bekennen. Verschil van inzicht met z’n baas over de definitie van een vrije dag. Al weten we nog steeds niet welke baas.

  Nu het Nederlandse team compleet was, kon er gestart worden. Vrijdag stonden drie wedstrijden gepland. Het woei stevig die dag en dat was kolfje naar de hand van Karel en Gert die beurtelings één boven kwamen. Omdat Karel op de ruime rakken sneller was, scoorde hij drie ééntjes, waarmee een stevig basis voor de eindoverwinning werd gelegd.
  Zaterdag stond er weinig wind. Jan Willem Kok wist twee maal als eerste te finishen, waarmee hij opschoof naar de tweede plaats in het klassement. Karel consolideerde knap zijn koppositie met een 5, 4 en 2. Henk de Jager kende een mindere dag, waarschijnlijk als gevolg van de fles whisky die de vorige avond was gesneuveld.
  Zondag weer vroeg het water op. Met de lichte, draaiende wind tijdens de eerste start wist Kees Kruijer wel raad. Met een enorme voorsprong ging hij om de bovenboei. Omdat de wind bleef draaien en de baan niet snel genoeg verlegd kon worden, werd de wedstrijd afgeschoten. Helaas voor Kees. Gedurende de dag nam de wind wat toe. Door sterk te varen wist Cees Scheurwater in punten gelijk te komen met Jan Willem, die nog moest toezien dat een Deen de tweede plaats opeiste op gepaste afstand van Karel, die ook op de slotdag geen zwak moment kende. Met een 6, 2 en 2 kroonde hij zich terecht tot Deense kampioen.

  Al met al prima resultaten. Vier Nederlanders bij de eerste zes. Een perfect georganiseerd kampioenschap. Stevige wedstrijden. Kortom, het blijft een aanrader.

  Ewout
  NED 66

1 berichten bekijken (van 1 totaal)
 • U moet ingelogd zijn om op dit onderwerp te kunnen reageren.