2023 Finale & ONK Masters (by Johan van de Pavert)

Home Forums Verslagen 2023 Finale & ONK Masters (by Johan van de Pavert)

• #3358
    Webmaster
    Sleutelmeester

Finale & ONK Masters Finn

Op 13 en 14 mei vond voor de tweede keer het ONK Masters plaats in het schilderachtige Muiden. Een prachtige plek aan het IJsselmeer met mooi wedstrijdwater. Na een maand regen lag dit er goed gevuld bij. Ruim 40 zeilers hadden zich gemeld om de strijd aan te gaan voor de felbegeerde titel ONK master. De weersomstandigheden waren perfect voor het ONK met een strakblauwe lucht, zon en een matige wind.

De eerste start was in één keer goed en werd gewonnen door Peter Peet. Ook de tweede en derde start gingen in één keer goed en de baan lag er perfect in. Voor de plassenzeilers was het knobbelige water wel even wennen. Toch maar een Wilke met slappe top? Na de drie races op zaterdag was de top drie als volgt: Sander Willems 6 punten, Peter Peet en Nanno 7 punten. De top drie lag na de eerste dag dermate dicht bij elkaar dat nog alles mogelijk was op zondag.

De zondag werd gekenmerkt door minder wind. Desondanks werd het hele weekend de pomp-vlag gehesen. Behalve in de 5e wedstrijd, die Sander Jorissen won: de enige wedstrijd waarin de pomp-vlag niet was gehesen. Na vijf wedstrijden is er een aftrek. Thierry maakte op zondag een zeer sterke indruk wat uiteindelijk resulteerde in 2x een tweede plek. Ook de laatste wedstrijd won hij en dus ook de Finale 2023. Nanno eindigde op de tweede plaats en Peter Peet behaalde een gerespecteerde 3e plaats.

Een mooie deelname, sterk veld en strakke competitie. Helaas heb ik niet alle details kunnen waarnemen op het water omdat ik erg met mijzelf en de bootsnelheid bezig was. Op golven moet ik nog wennen en de golven ook aan mij. Ups and downs zogezegd. Een prachtig evenement, complimenten aan de organisatie voor de goede ontvangst en prima leiding.

Helaas gaf Ab Ekels aan dat dit evenement het laatste was waarin hij deelnam in de Finn Klasse. Lichamelijke ongemakken liggen ten grondslag aan dit besluit. Natuurlijk blijft Ab zeilen, waarschijnlijk in een Noorse Folksboot, en wij wensen hem een behouden vaart toe.

Graag zie ik jullie volgend jaar terug op dit verrassende evenement. Meedoen is echt leuker dan erover lezen.